Mamihlapinatapai (E)

Mamihlapinatapai Roodehaan web

Mamihlapinatapai (ook wel gespeld als mamihlapinatapei) is een woord dat afkomstig is uit het Yaghan, een taal die gesproken werd op Vuurland. Het wordt beschouwd als een van de moeilijkste woorden om te vertalen. De betekenis is namelijk: de blik die wordt uitgewisseld door twee mensen die geen initiatief willen of durven nemen om iets aan te bieden, maar wel hopen dat de ander dat doet. Het woord is in het Guinness Book of Records vermeld als het "kortste en bondigste" woord.

De gelijknamige band-met-al-die-lettergrepen bestaat uit acht muzikanten, en brengt een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Denk aan een Spaanse fiesta cocktail met ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka, TenTemPiés en Mala Vita. Met extatische energie en explosieve bravoure is hun missie de harten van het publiek over de hele wereld te veroveren.
In februari van dit jaar was de lancering van het debuutalbum 'Camino Del Sol' - in eigen beheer opgenomen in de Schiedamse Dippel Studio. Het album bevat tien aanstekelijke nummers die niet alleen aanzetten tot dansen, maar ook tal van emoties betuigen en vreugde verkondigen te midden van de hedendaagse socio-politieke samenleving. Dit alles is ook terug te horen in de teksten.

Om vast in de stemming te komen

Aanvang concert: 21.00 Toegang gratis.

Vanaf 19.00 is er een consumptie opslag van 50 eurocent per drankje.
Reserveren kan alleen voor het diner, voor het concert is er vrije inloop.

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel