Boka Halat de Banjul (GAM)

Boka Halat de Banjul Roodehaan

Zaterdag 26 augustus speelt Boka de Halat (Gam) op het podium van Roodehaan.

Voortgekomen uit eindeloze nachtelijke sessies met talloze musici, startte de griot Ebou Gaye Mada in 1999 zijn groep Boka Halat de Banjul.

De combinatie van de verschillende bandleden, afkomstig uit de verschillende etnische bevolkingsgroepen van Gambia (West-Afrika), met hun gedeelde passie voor muziek, werd een krachtcentrale van positieve energie. Boka Halat de Banjul combineert de strakke locale Mbalax met muziek uit de hele wereld, zoals jazz, Afrobeat, reggae, rock en nog veel meer. De muziek is goed te vergelijken met die van Ifang Bondi en Youssou 'N Dour.

Iedereen die deze superband bezig ziet, wordt aangestoken door een golf van energie. Ebou en zijn band spelen met zo veel passie, kunde en liefde voor muziek dat de kijker in no time wordt gepakt door de ritmes, de melodieën en de overrompelende presentatie. Het is een bevelevenis om zoveel kracht, kwaliteit en improvisatietalent bij elkaar te zien.

Bandleider Ebou Gaye Mada is een zeer getalenteerde griot en percussionist uit Gambia. Ebou speelt percussie en zingt een vorm van rap, kebetu genaamd. Kebetu klinkt zo krachtig dat je het drukkende belang van de boodschap bijna kunt voelen. Dat geldt ook voor de snelle harde slagen op de sabar en tama (talking drum), die beslist uitnodigen tot dansen.

Ebou Gaye Mada en Sheikh Tijan Samba maakten beiden deel uit van de legendarische Gambiaanse band Ifang Bondi. Deze band creëerde de afro-mandinka beat en gebruikte als eerste traditionele instumenten, zoals de sabar, in de West-Afrikaanse popmuziek.

Aanvang concert: 21.00 Toegang gratis
Vanaf 19.00 is er een consumptie opslag van 50 eurocent per drankje.
Reserveren kan alleen voor het diner, voor het concert is er vrije inloop.
Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en reserveer een tafel