Liquid sun orchestra Roodehaan web

Sinds het najaar van 2011 waart de geest van Fela Kuti, een van Afrika's grootste muzieklegendes, door Leiden en verre omstreken rond. Op de markt werd toen Liquid Sun Orchestra (LSO) geboren dat zijn rebelse muzikale erfenis als uitgangspunt neemt.

LSO is een divers gezelschap dat verschillende generaties en culturen overspant. Door de totaal verschillende muzikale achtergronden gooit elk lid van dit 10-mans collectief zijn ingrediënten in een dampend hete kookpot.

Het gerecht smaakt naar Nigeriaanse Afrobeat, maar heeft ook een vleug reggae, een snuif jazz, een toets dub, een stevige funksaus, een flard soul en nog allerlei exotische kruiden, die niet direct thuis te brengen zijn of tot het geheim van de kok behoren.

Verwacht geen gelikte show vol liflafjes, maar een smaakvolle, groovy en inspirerende pot funky muziek.

Om vast te genieten: Liquid Sun Orchestra

Aanvang concert: 21.00 Toegang gratis.

Vanaf 19.00 is er een consumptie opslag van 50 eurocent per drankje.
Reserveren kan alleen voor het diner, voor het concert is er vrije inloop.

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel

Boka Halat de Banjul Roodehaan

Zaterdag 26 augustus speelt Boka de Halat (Gam) op het podium van Roodehaan.

Voortgekomen uit eindeloze nachtelijke sessies met talloze musici, startte de griot Ebou Gaye Mada in 1999 zijn groep Boka Halat de Banjul.

De combinatie van de verschillende bandleden, afkomstig uit de verschillende etnische bevolkingsgroepen van Gambia (West-Afrika), met hun gedeelde passie voor muziek, werd een krachtcentrale van positieve energie. Boka Halat de Banjul combineert de strakke locale Mbalax met muziek uit de hele wereld, zoals jazz, Afrobeat, reggae, rock en nog veel meer. De muziek is goed te vergelijken met die van Ifang Bondi en Youssou 'N Dour.

Iedereen die deze superband bezig ziet, wordt aangestoken door een golf van energie. Ebou en zijn band spelen met zo veel passie, kunde en liefde voor muziek dat de kijker in no time wordt gepakt door de ritmes, de melodieën en de overrompelende presentatie. Het is een bevelevenis om zoveel kracht, kwaliteit en improvisatietalent bij elkaar te zien.

Bandleider Ebou Gaye Mada is een zeer getalenteerde griot en percussionist uit Gambia. Ebou speelt percussie en zingt een vorm van rap, kebetu genaamd. Kebetu klinkt zo krachtig dat je het drukkende belang van de boodschap bijna kunt voelen. Dat geldt ook voor de snelle harde slagen op de sabar en tama (talking drum), die beslist uitnodigen tot dansen.

Ebou Gaye Mada en Sheikh Tijan Samba maakten beiden deel uit van de legendarische Gambiaanse band Ifang Bondi. Deze band creëerde de afro-mandinka beat en gebruikte als eerste traditionele instumenten, zoals de sabar, in de West-Afrikaanse popmuziek.

Aanvang concert: 21.00 Toegang gratis
Vanaf 19.00 is er een consumptie opslag van 50 eurocent per drankje.
Reserveren kan alleen voor het diner, voor het concert is er vrije inloop.
Reserveren kan telefonisch: 0595-571598 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en reserveer een tafel 

Stoomboot web

Als er één jonge artiest de échte kleinkunstfakkel heeft overgenomen, dan is het Stoomboot alias Niels Boutsen.
Het gaat ontzettend hard voor Niels Boutsen alias Stoomboot. Amper 25 is hij en al aan zijn derde cd toe. Zwarte Doos heet de plaat.

Stoomboot won de Nekka-kleinkunstwedstrijd in 2011, stond op het podium met mannen als Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde en Kommil Foo en speelde op Dranouter, Boterhammen in het Park en vele andere festivals. En ook Nederland valt voor Leuvenaar Niels.

Stoomboot was ook de titel van zijn eerste album (2014) waarmee hij op een haar na de MIA voor het beste debuut miste. Geen erg, in december 2015 konden Vlaanderen en Nederland kennis maken met zijn tweede cd Storm. En op 28 september 2017 laat hij zijn derde plaat op de wereld los.

Niels weet wat hij wil. Liedjes schrijven én live spelen. Zo veel mogelijk, overal te lande. En nog veel verder. Dat lijkt aardig te lukken. Ook Radio 1 en Radio 2 ontdekten al vlug minzame Niels én zijn liedjes. Groupies, Nina, Spanjaard, Moe liepen hoog mee in de speellijsten.

Zijn eerste twee albums werden dagboeken over vrouwen die hij niet kon krijgen. Zijn ‘zwarte doos’ zat vol liefdesperikelen en de bijhorende humor en zelfrelativering. Ondertussen is Niels afgestudeerd, speelt hij geschiedenisleraar en heeft hij de vrouw van zijn leven gevonden. Dat zorgt voor ruimte en plaats. Ruimte in zijn leven en plaats in de ‘zwarte doos’ voor andere verhalen.

Bijvoorbeeld: een manifest tegen het overtollige lawaai van trolleys, een ode aan de plek waar hij als student sliep, een blik op de wereld na Trump en de Brexit, een liedje over koffie, het verhaal van zijn vader en een aantal liefdesbetuigingen aan de vrouw die hij wél kon krijgen.

Eenvoudig. Zwarte Doos is een plaat geworden over het wereldbeeld van Stoomboot. Ook live opent de Zwarte Doos zich op meesterlijke wijze. Of het nu met band of solo is, de liedjes borrelen op en komen binnen bij wie het genot van het luisteren graag koestert.

Erwin de Vries web

Erwin de Vries op en top Groninger en treedt inmiddels meer dan 20 jaar op met zijn Groningstalige liedjes. De Groningse tekstschrijver/zanger laat zich inspireren door Groningen, de Groningers en zijn leven. Veel liedjes heeft hij al op zijn naam staan waaruit 8 albums voortvloeiden; Riep veur Opnoame (1997), Haim (2001) (met zijn toenmalige band Deheleboel), Wie (2003), Aigenhaimer (2006) , Dichter in Mie (2008), Leef t Leven (2011), De Tocht van de Noakende Zunderling(2014) en sinds eind 2016 het album De Noodzoak. Daarnaast kwamen ook 2 DVD’s uit van zijn succesvolle theaterprogramma’s Aigenhaimer(2007) en Dichter in mie (2009). Vaak speelt hij samen met zijn gitarist en toetsenist of met hele band. Daarnaast is hij te boeken bij u thuis in de huiskamer. Maar ook de samenwerking met bijvoorbeeld het Noord Nederlands Orkest, Strijkorkesten, Muziekverenigingen of Guido’s Orchestra brengen altijd iets bijzonders. De liedjes van deze Singer/songwriter zijn rauw, puur en eerlijk. Heel direct, mooi, persoonlijk, zo nu en dan absurd, maar altijd met een boodschap.

Aanvang concert: 21.00 Toegang gratis

Vanaf 19.00 is er een consumptie opslag van 50 eurocent per drankje.
Reserveren kan alleen voor het diner, voor het concert is er vrije inloop.

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of reserveer een tafel