Giulia Millanta (IT/USA)

Giulia Millanta Roodehaan 3

Giulia Millanta live op Roodehaan

 

Zaterdag 5 mei is op Roodehaan te Warfhuizen een live optreden van Giulia Millanta uit Austin, Texas.

De Italiaanse schoonheid werd geboren in het monumentale Florence maar heeft bijna haar hele leven door de hele wereld gezworven om vanuit haar gezonde nieuwsgierigheid inspiratie op te doen voor liedjes die ze als zangeres wilde schrijven.

Ze speelt gitaar en ukelele en ze zingt in het Engels, Frans, Italiaans en Spaans.
Op 9 september kwam haar haar vijfde solo plaat “Moonbeam Parade” uit met 13 zelfgeschreven nummers. Het album is gelanceerd onder haar eigen platenlabel “Ugley Cat Music” Giulia produceerde het album samen met haar vriend George Reiff.
Als sessiemuzikanten spelen de beste muzikanten uit Austin mee, waaronder: Charlie Sexton (Bob Dylan), Howe Gelb (Giant Sand), Glenn Fukunaga (The Dixie Chicks), Gabriel Rhodes (Willie Nelson), Dony Wynn (Robert Palmer) en David Pulkingham (Patty Griffin)

Het is niet verwonderlijk dat de vakpers graag vergelijkingen maakt tussen deze muziek van Giulia Millanta en het gekende werk van vrouwelijke singer-songwriters als Joni Mitchell, Ani DiFranco en Suzanne Vega.

Het optreden op Roodehaan van Giulia Millanta begint om 21.00, de toegang is gratis. Vanaf half negen is er een opslag van 50 eurocent per consumptie.

Om vast te genieten van Giulia Millanta