Ruud Fieten & Dina (NL)

Ruud Fieten Roodehaan web

Ruud Fieten is een uitvinder, kunstenaar en muzikant uit Meppel die met zijn folk-georiënteerde liedjes en loepzuivere stem onderzoekt hoeveel ruimte er bestaat tussen Townes van Zandt en Crosby, Stills, Nash & Young.

Zijn liedjes zijn soms klein en tekst georiënteerd, soms luid en energiek, maar altijd rauw en vol betekenis.

In 2015 verscheen IN ORBIT. Deze in eigen beheer uitgebrachte EP kreeg lovende recensies van de alternatieve muziekblogs.

Hij is te zien geweest in het tv-programma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’ en speelde op onder meer Eurosonic en als support-act voor Tangarine.

In 2016 deed hij meer dan 100 live shows op diverse podia waaronder Noorderzon en Eurosonic, en was hij een van de 25 meest geboekte acts bij de Popronde. In de tussentijd werkte hij aan een live show met volledige band bezetting, waar in 2017 de eerste try outs mee gepland staan.’

Om vast te genieten van Ruud Fieten

Roodehaan live organiseert deze winter 8 unieke diner/winterconcerten in d’Olle Schoul aan de 9892PD Valgeweg 7 te Feerwerd

Het diner is een driegangen keuzemenu voor € 19,95, er is altijd keuze uit vlees, vis of vega.

Entree concert € 9,50, kinderen tot 14 jaar € 4,50, concert zonder diner is uiteraard ook mogelijk.
De keuken is open vanaf 17.30, aanvang concert: 20.30 uur

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, via e-mail of via reserveer een tafel

 

Dina web

Vijf jaar geleden reisde de Zwolse singer-songwriter Dina Popma af naar Senegal en Mali om daar de traditionele muziek te ontdekken. Maar wat ze vond ging nog veel verder; een diepe verbondenheid door de intense wijze waarop muziek daar wordt gemaakt en beleefd.

Popma, wiens wortels liggen in het Friese land, vond hierin een belangrijk element voor haar muziek en alles wat zij daarmee wil overbrengen. Ze begon een zoektocht naar hoe ze de traditionele West-Afrikaanse muziek kon mengen met haar eigen geluid, en hoe ze met haar muziek mensen op dezelfde manier met elkaar kan verbinden.

My own way is de titel van haar nieuwste cd, een persoonlijk, muzikaal hoogstandje waarin ze twee werelden met elkaar verbindt; haar eigen wereld, gebracht vanuit haar intieme en repetitieve geluid, en de diepe, mystieke klanken van West-Afrika.

Om vast te genieten van Dina