Vissen

 

Snoekbaars

De tijd dat je met een bootje het Reitdiep opvoer en na een ochtend vissen met 20-30 stuks terugkwam, ligt alweer een poosje achter ons. Toch zit er nog altijd flink wat snoekbaars. De moeilijkheid is natuurlijk ze te vangen. Maar alleen al een tijdje heerlijk in een bootje in een stille bocht van het Reitdiep zitten vissen is genoeg om fluitend naar tent of caravan terug te keren! Er wordt gefluisterd dat… er bijna alleen maar grotere (>80 cm) gevangen worden!

Karper

Voor de karperspecialisten is er goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is: ja, er zijn karpers, en zelfs forse jongens, gewend aan stromend water, dus beresterk. De zwaarste tot nu toe gevangen karper was 24 pond, maar volgens het visserslatijn waren de ontsnapte exemplaren nog veel zwaarder. Ander goed nieuws is dat de scheepvaart in het Reitdiep na 19.00 uur stilligt en de kans op het vangen van een karper dan groter wordt. Het slechte nieuws is dat de gevangen aantallen niet groot zijn. Waarschijnlijk komt dit omdat voerplekken moeilijk in te richten en in stand te houden zijn door stroming. Maar voor een echte karpervisser is dit natuurlijk een grote uitdaging!

Snoek

Met het teruglopen van de snoekbaarsstand en het tegelijkertijd wat helderder worden van het water is de snoek wat in opkomst geraakt. Vooral in de smallere wateren in de omgeving aan te treffen als echte polderjongens.

Brasem

Niet een ieders favoriet, omdat het van die slome dweilen zouden zijn. Maar omdat het Reitdiep zo nu en dan aardig kan stromen, zijn de vissen die er rondzwemmen flink gespierd. Een gehaakte brasem geeft zich hier dan ook niet zomaar gewonnen: er wordt eerst strijd geleverd!